Ontvang 15 tips en tricks voor meer complimenten klik hier

In 2001 leerde ik uit een boek van psychiater C.G. Jung wat synchroniciteit is: twee of meer gebeurtenissen vinden ongeveer gelijktijdig plaats in een zinvol verband. Een paar jaar na het lezen van dat boek kwam ik een trein van synchroniciteit terecht: in relatie tot mijn overgrootopa. Ik woonde opeens in de straat waar hij geboren was. Ik bracht pakjes rond over de grachten van Amsterdam.
Mijn oma zei: ‘Wat toevallig! Mijn vader was ook pakketbezorger in Amsterdam’.
Ook kwamen datums terug. De geboortedag van zijn vrouw viel op mijn trouwfeest. Zijn trouwdatum viel op de verjaardag van een goede jeugdvriend die dezelfde naam had als hij.

Na onderzoeken wat er aan de hand was, trok ik de conclusie dat ik een ‘verstrikking’ had met hem. Onbewust vereenzelvigde ik mij met zijn lot. Signalen van toeval neem ik sindsdien serieus en zet ik om tot inzicht of actie. Onlangs kwam ik iets tegen waar ik geen chocola van kon maken.

Overal kwam ik ‘B&H’ tegen. Ik ging met mijn vrouw Hanna en dochters Mila en Zosja naar New York. ‘Als je daar bent moet je bij B&H gaan kijken’, zei een vriend, Christian, tegen me. Ik keek snel op de kaart waar het was, maar was dat al lang weer vergeten toen we vanuit Brooklyn de Metro namen om ergens op West Manhattan bij een speeltuintje uit te komen waar we een vriendin van Hanna ontmoetten. ‘Ik ga even een wandelingetje maken.’, zei ik. Mila en Zosja speelden lekker op het klimrek en Hanna en haar vriendin hadden tijd om bij te kletsen. Ik liep het parkje uit, stak een zebrapad over, liep een grote straat in en stond voor B&H. ‘Ah!’, dacht ik en liep naar binnen. Een prachtige grote fotozaak gerund door Orthodoxe joden. Ik zag voor het eerst een 3D printer.

Ik liep terug naar het speeltuintje en vertelde Hanna en haar vriendin erover. ‘Dat willen wij ook zien.’, zei Hanna. Een moment later liepen we met z’n vijven weer naar B&H. Ik kreeg een sms:

‘Ha!! Ik wil je om een gunst vragen, maar als de hassle te groot is begrijp ik het natuurlijk ook. Zou je drie doosjes 4×5″ Kodak 400 NC kunnen kopen bij B&H. Scheelt een boel geld. Grote groet, Christian.’

Dus ik had binnen een kwartier in mijn tas drie doosjes 4×5″ Kodak 400 NC zitten. Het mocht niet in de ruimbagage want dan konden de scanners het stuk maken.

Terug op mijn werk had ik samen met collega’s een kookworkshop in Den Haag. Bij Christian om de hoek. Ik bleef er overnachten. Na de workshop ging ik bij hem langs. Hij schonk wodka in en na de tweede kreeg ik zin in roken.
‘Zit er ook een avondwinkel hier ergens in de buurt?’
‘Nee. Wil je roken?’, vroeg hij.
‘Jep.’
‘Mijn vader was hier vorige week. Misschien heeft hij wat laten liggen.’

Hij liep naar de geiser en kwam terug met een pakje van ongedefinieerd merk. Hij hield haalde het cellofaan eraf en hield het voor me.
‘B&H….’, zei ik.

Een paar weken later vertelde ik het B&H-verhaal aan een andere vriend van me. ‘B&H? Boogert en Haring, daar werk ik’. Dus toen ik een advocaat nodig had wist ik dat ik hem moest hebben. Hij heeft mij bijzonder goed geholpen.

Meer synchroniciteit in je leven? Doe mee aan de 7stappen naar meer betekenis!

 

Vind je ons Goedbezig? Laat het anderen weten!
Google+
http://goedbezig.eu/bh-synchroniciteit/
Twitter
LinkedIn
Google+
http://goedbezig.eu/bh-synchroniciteit
Twitter
LinkedIn