Je missie vinden of info over de complimentenmachine? klik hier

Synchroniciteit leerde ik kennen door het lezen van Dromen, Herinneringen en Gedachten van Jung. Jung is psychiater en bedenker ervan. Plotseling kwam ik het in zo’n mate tegen dat er toch écht iets tegen me gezegd werd. Ik volgde die broodkruimels op en naar mijn pad. Dat leidde bijvoorbeeld tot nog serieuzer gaan nemen van de complimentenmachine. Ik schreef over synchroniciteit blogs (categorie : betekenisvol toeval) en las boeken hoe je het kan versterken.

In de tijd dat ik de eerste complimentenmachine (jawel, een rode kauwgomballenautomaat) uitgeprobeerde, liep ik op een goed moment een winkel in. Ik pakte het boek ‘GELUK – The world book of happiness’, sloeg het open en kwam direct op de pagina hieronder terecht. Ik móést dus met de complimentenmachine voor ambitie gaan. Daar kwam het project 10.000 complimenten uit.

ga_voor_ambitie

Over versterken van synchroniciteit zijn vboeken geschreven. Het wordt vaak in verband gebracht met het begrip flow. Wat helpt? Dagelijks stil zijn. Bijvoorbeeld door meditatie of wandelen. Ik mediteerde zelf wel eens wat maar ’t was bij mij geen noodzaak om synchroniciteit te ervaren. Hieronder wat tips voor meer betekenisvol toeval in je leven.

TIPS VOOR HET VERSTERKEN VAN SYNCHRONICITEIT
(Mijn interpretatie van een deel uit ‘The power of flow’)

-Je hebt ambitie nodig. De wil om jezelf te ontwikkelen. Betrokkenheid bij familie, werk, de waarheid en ‘het geheel’. Sta voor je waarden en leef ernaar.
Eerlijkheid. En dat heeft twee gezichten; naar buiten toe en naar binnen. In je innerlijk betekent dat werk verrichten om alles wat daar ligt, wat zich gevormd heeft in je leven zoals bijv. zelf-ondermijnende overtuigingen, interne conflicten en begraven dromen te aanschouwen en iets mee te doen. Het een plek te geven zodat het geïntegreerd is. Ondervraag dat wat in je innerlijke wereld zit om te zien of het waar is of niet. Maak er een tekening van.
-Heb moed. Volg je intuïtie (dus ook het kleine toeval dat je tegen komt, zodat dát je weer verder leidt). Maak jezelf beschikbaar voor het grotere plan. Ga eens links als iedereen rechts gaat.
Passie. Voor het leven, kennis, een relatie, voor de waarheid. Betekent eigenlijk je grote zorgen maken om iets buiten jezelf. Daardoor krijg je een enorme drijvende kracht.
Hier en Nu. Geen ingewikkeld gedoe en malen over hoe iets moet of hoe iets had gemoeten. Dus aanwezigheid hier zonder dat wat je wilt en ziet ingewikkeld is. Als er dingen zijn uit het verleden die voorkomen dat je in het hier en nu bent, bijv. boosheid of verdriet, accepteer dat het nu bij je hoort en ga verder óf geef er even wat extra aandacht aan (wellicht door hulp in te roepen) zodat je het (zoals bij punt ‘eerlijkheid’) kunt integreren en wél in het hier en nu kan zijn.
Openheid. Sta open voor dat wat zich ontwikkelt. Je hebt misschien een plan maar veer ook mee op intenties van anderen/ kansen die zich voor doen.
Ontvankelijkheid. Neem deel aan gebeurtenissen die zich ontvouwen. Luister naar je innerlijke stem. Zie wat er gebeurt en neem deel maar zorg dat je niet gaat controleren om de uitkomst te beïnvloeden. Hou de ruimte, waarin de mogelijkheden zitten, open.
Positiviteit. Zie het positieve in elke situatie door de waarde die je erin vind te vergroten. Dat betekent niet dat situaties geen negatieve kant hebben, maar dat we het positieve deel nemen om van daaruit beweging te krijgen. We krimpen niet van moeilijke mensen. We stappen erop af.
Vertrouwen. Is de aan/uit knop van dit verschijnsel. Vertrouw op betekenisvol toeval!

Merk jij dat er weerstand volgt als je een van bovenstaande begrippen leest? Onderzoek dan wat die weerstand is en waar het vandaan komt.

Heb jij mooie ervaringen met betekenis toeval? Laat het hieronder weten!

Vind je ons Goedbezig? Laat het anderen weten!
Google+
http://goedbezig.eu/ga-voor-ambitie/
Twitter
LinkedIn
Google+
http://goedbezig.eu/ga-voor-ambitie
Twitter
LinkedIn